Zorg

inkopen

 

 

Ieder mens

is uniek!

 

Financiering

Zorgboerderij ’t Haantje is een landelijk gelegen en ruim opgezette zorgboerderij waar we werken vanuit passie en positiviteit. We bieden zinvolle dagbesteding met liefde voor de natuur.

Kwaliteit en methodiek

Bewezen kwaliteitszorg
Kwaliteit en betrokkenheid, dat is waar het sinds de start van de organisatie om draait bij Zorgboerderij ’t Haantje en Woongroep Zweeloo. Uitgangspunt is de beste zorg op basis van dialoog gestuurde zorg. Wij werken met de bewezen effectieve methodiek van Community Support (zie communitysupport.nl). Dit houdt in dat wij zo veel mogelijk uitgaan van de wensen van de deelnemer, diens mogelijkheden, zijn of haar sociale netwerk betrekken en samenwerken met gespecialiseerde hulpverleners waar nodig.

Digitaal klantvolgsysteem
Sinds 2019 zijn we gaan werken met een nieuw digitaal klantvolgsysteem; Mextra. Dit systeem is een e-health dossier voor de deelnemer, zijn netwerk en zorgprofessionals. In dit systeem kunnen ook de deelnemers of bewoners rapporteren en zelf zo veel mogelijk hun eigen samenwerkingsplan opstellen (eventueel met behulp van pictogrammen).

Kwaliteitswaarborg en keurmerk
De zorgboerderij en de woongroep beschikken beiden over het landelijke kwaliteitskeurmerk van Landbouw & Zorg (FLZ) en zijn een SBB-erkend leerbedrijf. De zorgboerderij is een zoönosen verantwoorde organisatie. Wij bieden zorg op basis van WLZ (via PGB of ZIN) of WMO. Wij werken samen met BEZINN, diverse gemeentes en collega-zorginstellingen.

Klachtenreglement